Iskolában > Tanár:

TANULÁSI CÉL ÉS OKTATÁSI MÓDSZER

144231515.jpgA NUTRIKID® tananyag a megfelelő étel felismerésétől, kiválasztásától, elfogyasztásától kezdve az étel hatásán keresztül az emésztésig mindent magába foglal – részletesen, élelmiszercsoportokra lebontva az egyes tudnivalókat.

A munkafüzet mellett a témák mélyebb feldolgozása a Tanári kézikönyvben található további elméleti adatokkal vagy órai gyakorlatok, kísérletek segítségével történhet. A tanári kézikönyv emellett különböző feladatokat tartalmaz, amelyekkel az órai anyagok kiegészíthetők.

A tanulási sikert didaktikai tanácsok segítik, a megszerzett tudást meghatározott kritériumok alapján lehet ellenőrizni. Ezekkel a tanácsokkal a program testreszabható a különböző igények szerint és a rendelkezésre álló óraszám függvényében.

Első lépésben a négy alapvető íz (édes, sós, savanyú, keserű) megnevezése és a táplálkozás során szerepet játszó érzékszervek megismerése a tanulás célja.

Ezt követően már a táplálékpiramis egyes szintjeinek részletes megismerése van a központban, ez gyakorlatilag a program alapja. Megismerik az emésztésben szerepet játszó szerveket, majd az energiaszükségletre vonatkozó részletes tudnivalókkal foglalkozunk, hogy megtanulják, az egyes tevékenységek milyen energiafelhasználással járnak.

A tanulás célja tehát nem más, mint tudni, hogy ha például épp sportolunk vagy tévézünk, milyen táplálékra és abból milyen mennyiségre van szüksége szervezetünknek.

Következő>>