Iskolában > Tanár:

A SZÜLŐK BEVONÁSA

144800740.jpgCélunk, hogy a lehetőségekhez mérten a szülőket is bevonjuk a tanulási folyamatba, kapcsolatot teremtsünk a gyerekek otthona és az iskola között. Így például a "Feladatok" c. fejezetben található tevékenységek részben otthon is elvégezhetők. A NUTRIKID® tananyag elsajátításához nem feltétlenül szükséges az aktív szülői közreműködés, ugyanakkor a program hosszú távú hatását nagyban javítja a szülők bevonása.

A Nestlé Hungária Kft. 10-12 éves gyermekek és szüleik körében végzett 2011-es NUTRIKID® kutatásból kiderült, hogy a gyermekek ugyan többet mozognak, de több időt töltenek képernyő előtt is, mint ahogy azt szüleik gondolják.

A gyerekek gyakoribb sportolásról számoltak be, mint amit a szülők gondolnak: tízből három vallja, hogy mindennap legalább egy órát sportol, ezzel szemben pusztán a szülők 13%-a gondolta ezt a rendszerességet. A szülők alulbecsülik a gyerekek tévénézési- és számítógépezési szokásait is: míg a gyerekek átlagosan naponta 3 órát töltenek képernyő előtt, addig a szülők ezt csak 2 órának érzékelik. Szembetűnő a különbség a gyorséttermi ételek fogyasztásának megítélésében is. Míg a gyerekek 15%-a naponta eszik pl. hamburgert vagy pizzát, ezzel pusztán szüleik 1%-a van tisztában.

<<Előző Következő>>